Mercat del Tomàquet

Dissabte 24 de juliol

Dissabte 24 de juliol, de 9 h a 13 h
Plaça del mercat del Puigmercadal

Amb la ramaderia de pastura com a producte convidat

Dissabte al matí té lloc l’acte central de la Festa del Tomàquet: el mercat de productors, amb el tomàquet del Bages com a protagonista principal. Una oportunitat única per poder conèixer de primera mà els pagesos que s’esforcen a recuperar les varietats autòctones del Bages: Montserrat o Rosa, Esquena verd de Manresa, Rosa ple del Bages, de Quatre cantos (o Quatre morros), de penjar, del Pare Benet, Cor de bou (o Mamella de monja), Verd de marge, Pebroter, Bombeta.

També hi haurà una parada en la qual es donaran a conèixer els projectes de diversos ramaders de la Catalunya Central que produeixen carn de pastura (vedella i xai). Les persones assistents podran fer petits tastos dels productes.

També hi haurà Supercoop, el supermercat cooperatiu de Manresa explicant el seu projecte.

El Bages, terra de tomàquets

El repertori de tomàquets del Bages està en constant evolució. Els vols conèixer?

Els tomàquets del Bages

Des de les 8 h del matí fins a les 13 h del migdia, una desena de productors munten la seva parada a la plaça del mercat del Puigmercadal.

Ofereixen la seva variada gamma de tomàquets i poden explicar les caractarístiques de cadascuna de les varietats.

Producte convidat: carn de pastura

Com a producte convidat, hi haurà també una foodtruck de MengemBages on es podran degustar diferents carns de xai i vedella de productors del territori.

Mesures de seguretat Covid-19

Els productors que oferiran els seus productors mantindran les distàncies mínimes de seguretat i s’establirà un circuit de circulació per tal d’evitar aglomeracions del públic visitant

calendar

Calendari d'activitats

Dissabte 24 de juliol

Segueix la Festa a les xarxes:

Comissió organitzadora: