L’aigua de tomàquet es pot obtenir de dues formes:
*Si en alguna recepta prèvia s’ha hagut de colar tomàquet ratllat o tàrtar de tomàquet es pot fer servir l’aigua sobrant.
*En el cas de no tenir l’aigua de cap elaboració s’agafa el quilo de tomàquet i es ratlla o es tritura. Es cola la polpa, que es pot fer servir per una altra elaboració, i es reserva l’aigua.
L’aigua de tomàquet que s’obté en ambdós casos té un color rosaci, i es tracta d’obtenir un aigua totalment transparent. Per aconseguir-ho es reserva el líquid a la nevera entre 24-48h i per decantació se separarà. Amb una xeringa de cuina es xucla l’aigua de la part superior.
L’emplatat es fa en un got de xarrup que s’omple d’aigua de tomàquet, a la part superior es posa una torradeta travessada i s’amaneix amb una mica d’oli i sal i en acabat es posa la llonganissa a rodelles fines.
Durant el Showcooking del dilluns dia 20, diversos cuiners ens ensenyaran a fer alguns dels plats que degustarem als seus restaurants en el Sopar del tomàquet i en el Sopar degustació.
Aquí podeu veure el vídeo corresponent a la recepta.