Les receptes de la
Festa del Tomàquet

Flam de formatge de cabra amb confitura de tomàquet i caviarolii® d’alfàbrega

Una recepta de:

Cal Magre

Ingredients:

Flam:

200 g de formatge de cabra fresc

1 llima

Mel al gust

110ml de llet fresca

3 fulles de gelatina

Confitura:

4 tomàquets madurs (500gr aprox.)

3 fulles de gelatina

Mel al gust

Preparació

Pel flam:

Escalfem la llet sense que arribi a bullir. Escalfem de 10/15 segons el formatge amb la mel, tapat amb film al microones i barregem fins que sigui una pasta homogènia. Incorporem la gelatina prèviament hidratada a la llet calenta i barregem fins que sigui homogènia.

Afegim el suc de mitja llima, el formatge amb la mel i ho barregem. Omplim els motllos, hi posem film i ho deixem reposar un mínim de 12 hores.

Confitura:

Hidratem la gelatina en un recipient amb aigua freda i reservem. Preparem una olla amb aigua, i la posem a bullir. Rentem els tomàquets i els marquem fent una creu la part del cul.

Quan l’aigua bulli, escaldem els tomàquets de 15 a 30 segons per a poder retirar la pell amb facilitat. Retirem els tomàquets de l’aigua i en tallem la cocció en un recipient d’aigua amb gel.

Un cop refredats els pelem, tallem per la meitat, els netegem de llavors i triturem la carn del tomàquet amb el suc de mitja llima i la mel. Ho courem a foc fort en un inici, i a foc mig la resta de l’estona en una paella amb superfície suficient perquè la confitura es cogui de manera uniforme. Quan quedi poc per finalitzar-la afegim la gelatina prèviament hidratada i remenem fins a obtenir la textura desitjada. Deixem refredar a temperatura ambient i després a la nevera.

Durant el Showcooking del dilluns dia 20, diversos cuiners ens ensenyaran a fer alguns dels plats que degustarem als seus restaurants en el Sopar del tomàquet i en el Sopar degustació.

Aquí podeu veure el vídeo corresponent a la recepta.

 

Enllaç disponible a partir del dilluns 20 juliol.

Segueix la Festa a les xarxes:

Organitzen: