En un bol gran barregem el llevat, l’aigua a temperatura ambient, la sal i l’oli. Un cop barrejat afegim la farina tamisa, i mesclem amb una espàtula fins a que la farina quedi integrada.Deixem reposar 20 minuts
Un cop passat el temps fem 4 plecs sense moure del bol. D’una banda a una altra. Fem aquest pas 4 cops respectant els 20 minuts entre cada u. Un cop fetes les 4 tongades de plecs, tapem el bol o hi posem film i el deixem reposar a la nevera de 24 a 48 hores.
Un cop passat aquest temps, traiem la massa de la nevera i la deixem a temperatura ambient. Escalfem el forn a 250 graus per dalt i per baix. Un cop temperada la massa, la posem en una safata de forn amb paper per sota i untat amb oli extres verge. Siguem generosos.
Afegim la massa i l’estirem per tota la safata. La deixem reposar 30 minuts. Passat el temps farem els forats típics amb els dits de la mà. Afegim els tomàquets tallats per la meitat i la farigola o el romaní.
I per acabar, en un bol posarem l’oli i sal en escames. Ho afegim per sobre la foccacia ben repartit i ho posem al forn fins que estigui ben daurat. Poden passar entre 25 i 30 minuts. Retirem i deixem refredar.