Les receptes de la
Festa del Tomàquet

Foccacia amb tomàquet pebroter, oliva negra i oli oliva extra verge vera

Una recepta de:

Kursaal Espai Gastronòmic

Ingredients:

470 g de farina de força

Pel farcit:

380 g d’aigua Tomàquet Pebroter o Cirerol

10 g de llevat Oli verge extra Vera del Bages

9 g de sal Oliva negra o verda

10 g d’oli Orenga, romaní o farigola

Preparació

En un bol gran barregem el llevat, l’aigua a temperatura ambient, la sal i l’oli. Un cop barrejat afegim la farina tamisa, i mesclem amb una espàtula fins a que la farina quedi integrada.Deixem reposar 20 minuts

Un cop passat el temps fem 4 plecs sense moure del bol. D’una banda a una altra. Fem aquest pas 4 cops respectant els 20 minuts entre cada u. Un cop fetes les 4 tongades de plecs, tapem el bol o hi posem film i el deixem reposar a la nevera de 24 a 48 hores.

Un cop passat aquest temps, traiem la massa de la nevera i la deixem a temperatura ambient. Escalfem el forn a 250 graus per dalt i per baix. Un cop temperada la massa, la posem en una safata de forn amb paper per sota i untat amb oli extres verge. Siguem generosos.

Afegim la massa i l’estirem per tota la safata. La deixem reposar 30 minuts. Passat el temps farem els forats típics amb els dits de la mà. Afegim els tomàquets tallats per la meitat i la farigola o el romaní.

I per acabar, en un bol posarem l’oli i sal en escames. Ho afegim per sobre la foccacia ben repartit i ho posem al forn fins que estigui ben daurat. Poden passar entre 25 i 30 minuts. Retirem i deixem refredar.

Durant el Showcooking del dilluns dia 20, diversos cuiners ens ensenyaran a fer alguns dels plats que degustarem als seus restaurants en el Sopar del tomàquet i en el Sopar degustació.

Aquí podeu veure el vídeo corresponent a la recepta.

 

Enllaç disponible a partir del dilluns 20 juliol.

Segueix la Festa a les xarxes:

Organitzen: