Les receptes de la
Festa del Tomàquet

PASTIS TATIN DE TOMÀQUET PEBROTER

Una recepta de:

Alberg Castelladral

Ingredients:

1kg Tomàquets pebroters

250 g de farina de rebosteria

160 g per a la massa

50 ml de llet sencera per la massa

5 g de sal

15 g de sucre per la massa

1 rovell d´ou per la massa

200 g de sucre per al farciment

75 g de mantega per al farciment

Fulles de menta

Preparació

Posem la farina sobre un marbre, i hi incorporem la mantega ben freda. Amb els dits anem cobrint la mantega amb la farina. Amb les dues mans treballem la mescla fins a obtenir una textura arenosa.

Fem un forat al centre i afegim la llet i el rovell. Ho anem incorporant amb els dits, i quan tot el líquid ja estigui absorbit, fem servir les mans per amassar fins aconseguir una textura suau. L´emboliquem amb film i la deixem reposar una hora a la nevera.

Mentrestant podem preparar el farciment. Primer marquem els tomàquets amb el ganivet tot fent una creu superficial a la pell, i els escaldem durant uns 30 segons amb aigua bullint. Els traiem i els posem amb aigua freda i gel. Un cop freds, els pelem i els tallem a mitges llunes.

En una paella o cassola que pugui anar al forn fem un caramel suau amb el sucre i la mantega, fins que es posi una mica marró, però no massa fosc. Hi afegim el tomàquet  i la sal, i ho deixem coure tot junt uns vint minuts.. Deixem reposar una mitja hora per a que es refredi.

Durant el Showcooking del dilluns dia 20, diversos cuiners ens ensenyaran a fer alguns dels plats que degustarem als seus restaurants en el Sopar del tomàquet i en el Sopar degustació.

Aquí podeu veure el vídeo corresponent a la recepta.

 

Enllaç disponible a partir del dilluns 20 juliol.

Segueix la Festa a les xarxes:

Comissió organitzadora: