Les receptes de la
Festa del Tomàquet

SALMOREJO AMB TOMÀQUET MAMELLA DE MONJA I REMOLATXA DE CAN CALAFELL

Una recepta de:

Ingredients:

400 g de tomàquet Mamella de Monja
200 g de remolatxa
60 ml d’oli d’oliva extra verge Verdal Manresa
1 dent d’all
800 g de pa sec
1 cullerada sopera de vinagre de poma
Sal i pebre al gust
Maduixes i alfàbrega per a decorar

Preparació

Bullir la remolatxa sencera i sense pelar uns 40 minuts, depenent de la mida; han de quedar toves. Refredar, pelar-les i tallar-les a daus.

Netejar els tomàquets, treure’n el peduncle i tallar-los també a daus. Barrejar tots els ingredients, triturar afegint aigua fins aconseguir la textura desitjada i passar-lo pel colador. Rectificar si cal (sal, pebre, vinagre, oli,…)

Tallar a daus petits les maduixes i posar-les al plat amb unes fulletes d’alfàbrega i servir el salmorejo en gerra.

Durant el Showcooking del dilluns dia 20, diversos cuiners ens ensenyaran a fer alguns dels plats que degustarem als seus restaurants en el Sopar del tomàquet i en el Sopar degustació.

Aquí podeu veure el vídeo corresponent a la recepta.

 

Enllaç disponible a partir del dilluns 20 juliol.

Segueix la Festa a les xarxes:

Comissió organitzadora: