Es renten les albergínies i es couen al forn prescalfat a 180ºC durant uns 45 minuts. Es deixen refredar, es pelen i es cola la polpa perquè perdi tota l’aigua. Reservem.
S’escalden 30 segons els tomàquets i es posen en aigua amb gel, es pelen, es tallen a daus d’uns 5 mil·límetres i es colen perquè perdin l’aigua sobrant (l’aigua es pot aprofitar per altres elaboracions). Reservem.
Amb l’ajuda d’un motlle quadrat o rectangular s’emplata el timbal. A la base s’hi posa l’albergínia, prèviament amanida amb una mica de sal i oli . Tot seguit es posa el tàrtar de tomàquet amanit amb oli, sal i una mica de pebre al gust. En acabat es talla el formatge a rodelles fines d’un o dos mil·límetres i es cobreix el timbal. Si es disposa de bufador de cuina es gratina una mica el formatge. Per decorar es poden posar herbes provençals o orenga.