Les receptes de la
Festa del Tomàquet

TIMBAL D’ALBERGÍNIA BLANCA MANRESANA, TÀRTAR DE TOMÀQUET MAMELLA I EMBOTIT DE FORMATGE DE CABRA SENSE LACTOSA

Una recepta de:

Ingredients:

1,8 kg d’albergínia blanca

800 g de tomàquet mamella de monja

120 g de cheesefuet formatge de cabra de Montbrú

Oli d’oliva verge extra

Sal

Preparació

Es renten les albergínies i es couen al forn prescalfat a 180ºC durant uns 45 minuts. Es deixen refredar, es pelen i es cola la polpa perquè perdi tota l’aigua. Reservem.

S’escalden 30 segons els tomàquets i es posen en aigua amb gel, es pelen, es tallen a daus d’uns 5 mil·límetres i es colen perquè perdin l’aigua sobrant (l’aigua es pot aprofitar per altres elaboracions). Reservem.

Amb l’ajuda d’un motlle quadrat o rectangular s’emplata el timbal. A la base s’hi posa l’albergínia, prèviament amanida amb una mica de sal i oli . Tot seguit es posa el tàrtar de tomàquet amanit amb oli, sal i una mica de pebre al gust. En acabat es talla el formatge a rodelles fines d’un o dos mil·límetres i es cobreix el timbal. Si es disposa de bufador de cuina es gratina una mica el formatge.  Per decorar es poden posar herbes provençals o orenga.

Durant el Showcooking del dilluns dia 20, diversos cuiners ens ensenyaran a fer alguns dels plats que degustarem als seus restaurants en el Sopar del tomàquet i en el Sopar degustació.

Aquí podeu veure el vídeo corresponent a la recepta.

 

Enllaç disponible a partir del dilluns 20 juliol.

Segueix la Festa a les xarxes:

Comissió organitzadora: