Les receptes de la
Festa del Tomàquet

TOMÀQUET MONTGRÍ FARCIT AMB XAI ECOLÒGIC DEL BAGES, PARMENTIER DE FONOLL I MAIONESA DE PORRADELL

Una recepta de:

Ingredients:

8  tomàquets Montgrí

Oli d’oliva extra verge d’Oller del Mas i sal

Pel guisat de xai:

200 g espatlla i cuixa de xai sense os d’en XicuXai,

2 cebes grosses

1 pastanaga mitjana

Vi dolç

Sal

Pebre negre mòlt

Caldo de carn

Per la parmentier de fonoll:

250 g fonoll

250 g patata

15 g mantega

75 ml llet

Sal

Pebre negre molt

Per la maionesa de porradell:

1 pot de maionesa

Porradell fresc

Preparació

Rentem els tomàquets, traiem el cap i fem una creu per la part de sota. Els escaldem en aigua amb sal bullint durant 30 segons, retirem i refredem amb aigua, sal i gel. Escorrem i pelem. Tallem la part superior del tomàquet i buidem. Reservem.

Tallem la carn de xai a daus d’uns tres centímetres. Salpebrem i els saltem a la paella amb oli aromatitzat amb all a foc viu, dues voltes i reservem. Amb el mateix oli hi ratllem la ceba pelada i salpebrada. Coem la ceba a foc molt suau fins a daurar. Ratllem la pastanaga i ho deixem coure tot a foc baix. Amb el xai reservat, amb les mans separem la carn en tires o fils i ho afegim al guisat. Una vegada tot integrat, ho desglacem amb el vi dolç. Deixem evaporar l’alcohol i cobrim amb caldo de carn. Omplim els tomàquets buits amb el guisat i reservem.

Per la parmentier, coem les patates sense pelar amb aigua amb sal. Quan estiguin cuites, escorre-les, pelar-les i aixafar-les. Fer el mateix amb l’arrel de fonoll, ben neta i tallada a trossos; aigua amb sal a bullir fins que s’estovi. Afegir tots els ingredients i triturar fins a obtenir la textura de puré. Reservem. Per a fer la maionesa de porradell només ens cal picar-lo a ganivet i barrejar-lo amb la maionesa. Abans de servir, escalfem els tomàquets farcits al forn a 160º uns 8 minuts i la parmentier. Fem una base de parmentier al plat i a sobre posem els dos tomàquets farcits. Pel voltant fem uns botonets amb la maionesa.

Durant el Showcooking del dilluns dia 20, diversos cuiners ens ensenyaran a fer alguns dels plats que degustarem als seus restaurants en el Sopar del tomàquet i en el Sopar degustació.

Aquí podeu veure el vídeo corresponent a la recepta.

 

Enllaç disponible a partir del dilluns 20 juliol.

Segueix la Festa a les xarxes:

Comissió organitzadora: