Les receptes de la
Festa del Tomàquet

TOMÀQUETS DE MONTSERRAT BUIT DE TOMATING/HORT DELS SABORS FARCIT D’HUMUS DE MONGETA DEL GANXET FILAIRE DEL BAGES

Una recepta de:

Ingredients:

8 Tomàquets de Montserrat buits mitjans o bé 4 de grossos

150 g de mongeta del ganxet filaire seca

Bicarbonat

50 gr de cansalada viada curada

1 cullera sopera de tahin ( pasta de sèsam)

1 dent d´all

Sal

Pebre negre

Oli d´oliva verge extra

Preparació

El dia abans posem les mongetes en remull (el doble d´aigua que de mongetes) i amb 50 g de bicarbonat per quilo de mongetes. Les deixem un mínim de 12 hores.

Un cop passat el temps, les escorrem i les posem en un cassó amb aigua freda fins a quedar ben cobertes. L´aigua ha de quedar un dit per sobre de les mongetes ( uns 3 cm ).

Les tapem i ho posem a bullir. Un cop bull, vigilar que no sofregeixi, desescumem, i abaixem el foc al mínim i tapem. Hem d´anar vigilant que sempre estiguin cobertes d´aigua; si cal, n´hi afegim de freda fins a cobrir-les nou.

Remenar amb cullera de fusta o plàstic. Un cop cuites, les salem, remenem i les deixem al foc 5 minuts més.

Finalment les retirem del foc i les deixem refredar a la mateixa cassola destapada.

Netegem el tomàquets i tallem la part superior, els destapem.

Al vas de la batedora, hi posem les mongetes escorregudes, un rajolí d´oli, una cullerada de tahin , la dent d´all, la sal i un polsim de pebre negre. Ho batem tot, fins a aconseguir una pasta espessa.

Tallem la cansalada viada a tires estretes i les torrem en una paella amb un rajolí d´oli. Omplim els tomàquets amb la pasta de mongetes, i ho decorem amb les tires de cansalada i un rajolí d´oli per sobre

Tallem la cansalada viada a tires estretes i les torrem en una paella amb un rajolí d´oli.

Omplim els tomàquets amb la pasta de mongetes, i ho decorem amb les tires de cansalada i un rajolí d´oli pe

Durant el Showcooking del dilluns dia 20, diversos cuiners ens ensenyaran a fer alguns dels plats que degustarem als seus restaurants en el Sopar del tomàquet i en el Sopar degustació.

Aquí podeu veure el vídeo corresponent a la recepta.

 

Enllaç disponible a partir del dilluns 20 juliol.