Mercat del tomàquet

Dissabte 25

Dissabte 25 de juliol, de 8 a 13 h
Plaça del mercat del Puigmercadal

El dissabte al matí té lloc l’acte central de la Festa del Tomàquet: el mercat de productors, amb el tomàquet del Bages com a protagonista principal.

Una oportunitat única per poder conèixer de primera mà els pagesos que s’esforcen a recuperar les varietats autòctones del Bages: Montserrat o Rosa, Esquena verd de Manresa, Rosa ple del Bages, de Quatre cantos (o Quatre morros), de penjar, del Pare Benet, Cor de bou (o Mamella de monja), Verd de marge, Pebroter, Bombeta.

El Bages, terra de tomàquets

El repertori de tomàquets del Bages està en constant evolució. Els vols conèixer?

Des de les 9 del matí fins a les 2 del migdia, una desena de productors munten la seva parada a la plaça del mercat del Puigmercadal.

Ofereixen la seva variada gamma de tomàquets i poden explicar les caractarístiques de cadascuna de les varietats.

Producte convidat: l’oli del Bages

Com a producte convidat, hi haurà també una parada de mengemBages on es podran trobar les diferents varietats d’oli que es produeixen a la comarca.

Podreu conèixer quins olis formen part de la Taula de l’Oli del Bages: productors de la comarca com el celler Collbaix, Abadal, l’Obaga de l’Agneta, Olis Migjorn i Oller del Mas.

Mesures de seguretat enfront la Covid-19

Aquest any, el mercat del tomàquet ha vist alterada la seva programació habitual, com a conseqüència de les mesures de seguretat que cal adoptar enfront la Covid-19.

Els productors que oferiran els seus productors mantindran les distàncies mínimes, i s’establirà un circuit de circulació per tal d’evitar aglomeracions del públic visitant.

Malauradament, aquest any no s’han pogut programes les activitats paral·leles que tenien lloc al voltant d’aquest Mercat de tomàquets. Per tant, en aquesta edició es trobaran a faltar els tallers, maridatges, la degustació de tapes que oferien els paradistes del mercat interior i el concert-vermut amb què acabava la matinal.

calendar

Calendari d'activitats

Dissabte 25

Segueix la Festa a les xarxes:

Organitzen: