Les receptes de la
Festa del Tomàquet

HAMBURGUESA DE LLEGUMS DEL BAGES AMB KÈTXUP DE TOMÀQUET VERD DE MARGE

Una recepta de:

Ingredients:

Per l’hamburguesa:

150 g de llenties cuites Pebre vermell de “la vera “

150 g d’arròs extra Montsià bullit

1 ceba picada

4 cullerades soperes d’ oli d’ oliva

1 gra d’all picat

Sal , pebre

1 cullerada de cafè 50 g. bacó dPalou picat (opcional )

1 cullerada de cafè d’ oli de fum

Per la vinagreta de tomàquet::

50 g de daus tomàquet

20 g de ceba tendre picada

5 g d’alfàbrega

1 cullerada de cafè de mostassa

100 g d’oli d’oliva

25 g de vinagre balsàmic

Sal , pebre.

Quètxup Verd de Marge per ½ litre aprox:

1kg. de tomàquet verd de marge madur

1 ceba gran

10 g de mostassa

1 pebrot verd

5 g de sal

1 gra all

1 pessic de canyella en pols

50 g mel 1 pessic de pebre negre 60 ml de vinagre poma Oli oliva 5 g de pebre vermell dolç 2 claus molts als morter

Preparació

Sofregim l’ all , la ceba i el bacó amb oli d ‘ oliva , al final i fora el foc posar el pebre vermell. Triturar arròs i llenties amb un xic aigua de cocció de les llenties. Afegir el sofregit , sal i pebre. Fem forma i marquem a la planxa.

Tallem la ceba, el pebrot i l´all a dauets, i sofregim amb oli a foc lent. Escaldem els tomàquets, els pelem i els tallem a daus petits. Afegim el tomàquet al sofregit, i deixem fer xup xup uns 30 minuts. A mitja cocció afegim la sal. Apartem del foc i triturem. Afegim la resta d´ingredients.

Ho tornem a fer coure a foc lent fins que espessi

Servim la burguer amb el ketchup i la vinagreta de tomàquet

Durant el Showcooking del dilluns dia 20, diversos cuiners ens ensenyaran a fer alguns dels plats que degustarem als seus restaurants en el Sopar del tomàquet i en el Sopar degustació.

Aquí podeu veure el vídeo corresponent a la recepta.

 

Enllaç disponible a partir del dilluns 20 juliol.

Segueix la Festa a les xarxes:

Comissió organitzadora: