Les receptes de la
Festa del Tomàquet

TÀRTAR DE TONYINA AMB TOMÀQUET PEBROTER I CARBASSÓ DE LES ARNAULES

Una recepta de:

Ingredients:

400 g de tonyina

600 g de tomàquet pebroter

400 g de carbassó

Oli d’oliva verge extra

Sèsam

Salsa de soja

Vinagre de Mòdena

Pebre negre

Sal fina

Preparació

Rentar el carbassó i tallar a daus d’1 cm. Saltejar amb una mica d’oli d’oliva verge extra i escórrer sobre paper absorbent. Reservar-lo a la nevera.. Escaldar els tomàquets 30 segons, i deixar-los refredar en aigua amb gel. Pelar i tallar a dauets de 0,5 cm, escórrer en un colador i reservar el tàrtar a la nevera.

Per fer el tàrtar de tonyina es recomana deixar la peça dins del congelador uns 10-15 minuts; així agafarà rigidesa i serà més fàcil de tallar. Treure del congelador, taller en dauets de 0,5 cm i reservar a la nevera.

Posar el carbassó en un bol, afegir una mica d’oli d’oliva verge extra, sal i pebre, barrejar tot i posar a la base del plat, utilitzant un motllo. Posar el tàrtar de tomàquet en un altre bol, una mica d’oli d’oliva verge extra, sal i unes gotes de vinagre de Mòdena; barrejar i posar sobre el carbassó, fent una mica de pressió, perquè al treure el motllo no es desfaci. En un tercer bol, amanir el tàrtar de tonyina amb una mica d’oli d’oliva verge extra, sèsam i salsa de soja al gust, barrejar i posar sobre el tàrtar de tomàquet. Finalment, es treu el motllo i es pot acompanyar el plat amb unes torradetes.

Durant el Showcooking del dilluns dia 20, diversos cuiners ens ensenyaran a fer alguns dels plats que degustarem als seus restaurants en el Sopar del tomàquet i en el Sopar degustació.

Aquí podeu veure el vídeo corresponent a la recepta.

 

Enllaç disponible a partir del dilluns 20 juliol.

Segueix la Festa a les xarxes:

Comissió organitzadora: